maandag 28 december 2015

a lovely day out
Wat doe je als je dochter die in Denemarken woont in de kerstvakantie thuis is? Dan ga je samen op pad. Voor een ontbijt naar ons geliefde Amsterdam!
Eva had 'n nieuw tentje gespot vernoemd naar één van haar lievelings-kunstenaars: Jean-Michel Basquiat.
Bar Basquiat dus. We aten knapperige Marokkaanse pannekoek met walnoten & maple sirup en geroosterd brood met geitenkaascreme en verse vijgen. Yammie! Bar Basquiat, een fijne plek met uitzicht op de drukke Javastraat in Oost. We gaan vast nog een keer terug als ze weer in het land is, in het voorjaar of de zomer, als we aan de lange tafels buiten kunnen zitten.


Na het ontbijt liepen we over de Dappermarkt, wipten we op een bronzen wip op het pleintje aan het eind van de Pieter Vlamingstraat, wandelden we door het  Oosterpark en zagen we de narcissen op het Frederiksplein in volle bloei staan. We lieten ons inspireren door de meubels én het fantastische pand van Mobilia in de Utrechtsestraat en doken onder bij Concerto.

We bewonderden de nieuwe vestiging van H&M in het pand van Maison de Bonneterie aan het Rokin en baanden ons een weg door de drukte terug naar het station.

Those are the days my love! 


 ... op één van de tafeltjes zag ik deze tekst staan en dat bracht me weer op een idee voor een onbezonnen plan van Mollie Octavie Petterson!
 
  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten