donderdag 25 januari 2018

daily-drawing-diary # week 3


Mooie films weer gezien, "The Leisure Seeker" in de Cinema en "Me and Earl and the dying girl" thuis. Als je die film ooit kunt zien, grijp dan die kans. De film is niet echt groot geworden en moeilijk verkrijgbaar, maar hij is zó prachtig!! 
We zijn ook het eerste seizoen van Vuurzee aan het terugkijken. Wat was (is) dat een spannende serie. Je kon toen maar één aflevering per week kijken, het was in 2006! Nu kijken we op dvd meerdere afleveringen achter elkaar. Wat ook heel leuk is: dat er opname's bij ons in de straat zijn gemaakt!

En wat een mooie storm was dat op donderdag! Met een bijzonder natuurverschijnsel in Hoorn: het water uit het Hoornse Hop verdween! De storm stuwde het water naar het westen,waardoor een stuk 'strand' ontstond in Hoorn. Hier kan je het op een filmpje zienOp onderstaande foto's komt het water al weer terug, we konden nog net een wandelingetje over het drooggevallen stuk zand maken. Een minuut op 10 later stond het water weer tot aan de dijk.



Ook in "mijn zwembad", de haven voor het huis, stond het water tijdelijk een meter lager als normaal. De week ervoor met hoog water, kwam het nog tot aan de onderkant van de steiger! Toen de storm luwde en de wind iets draaide, liep de haven weer vol. 

Op vrijdag, de 'mooie-wolken-dag', maakte ik onder andere deze foto toen ik naar de Cinema toe liep.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten