woensdag 30 maart 2016

Mollie Octavie Petterson en de Vogelfluisteraar
 


Hieronder het boekje als het uitgevouwen is:

 En hier het uitgevouwen boekje aan de binnenkant:


Hoe dit avontuur is ontstaan:
Het begon met een reactie van Sas op een eerdere blogpost "Mollie's kijk op balans". Hierin schreef ze:
Lieve Mollie, ik heb zo vaak last van paniekvogeltjes. Dan stop ik ze allemaal in hun kooitjes en kalmeer ze met lieve liedjes. Maar als ik even niet oplet doet een plaaggeestje weer een deurtje open en fladdert een paniekvogeltje door mijn huis. Dan duurt het dagen voor ik hem weer gevangen en gekalmeerd heb. Weet jij er iets op? Ik hoor in je filmpjes namelijk wel eens getwittergeluidjes.... Mvr angsthaas


Dat berichtje zette een brainstorm in gang die er op papier zo uit zag:

Daarna heb ik achtergrondfoto's gezocht op internet: een bos, een tegelmuur, een huiskamer met pick-up, een jaren '60 kastje, rode paniekvogeltjes, blauwe geluksvogels, de vogelfluisteraar, een taart, een citroenboompje, een vaas met takken...
Ook maakte ik twee foto's in mijn eigen huis (die op blz. 4 met de paniekvogels op de takken). Geen van de blauwe geluksvogels is overigens onze eigen parkiet Pingu, die ook wel iets blauws in zich heeft, maar die niet zo felblauw is als de geluksvogels in het verhaal. 
 Ik tekende verschillende Mollie's, een paar elpee-hoezen, een recept...

Daarna Photoshopte ik van alles bij elkaar tot één afbeelding die uiteindelijk in het boekje kwam.Nog wat dingen om het echt af te maken, zoals een slagschaduw achter Mollie en sommige voorwerpen. Dat maakt soms nét het verschil uit, kijk maar naar onderstaand verschil mét en zonder schaduw:


Daarna bedacht in dat er dit keer ook iets leuks in de binnenkant van het boekje moest komen, en wel "de geheime troef van de Vogelfluisteraar": het recept van een citroen-meringue-taart. Op internet vond ik een recept op een website waar ook prachtige foto's bij staan, de website van foodblogger Maura:  yellowlemontreeblog.com
Je moet echt eens rondkijken op haar website, er staan ontzettend leuke en lekkere dingen op. Eh... nee, ik heb de taart zelf nog niet gemaakt, maar hij staat op mijn lijstje om dat binnenkort te doen! (Toen ik laatst jarig was kocht ik trouwens citroen-meringue-taart bij de Hema: die is ook érg lekker! Prima voor als je geen tijd hebt om er zelf één te bakken).


Als laatste komt dan het maken van het boekje: de afbeeldingen passend maken voor het paginaformaat, teksten er bij schrijven, opmaken, uitprinten, handgeschreven woorden toevoegen, scannen, tekst samen met de afbeeldingen passend maken voor de pagina.
Karton vouwen/knippen tot het boekjesformaat, afbeeldingen inplakken, cover bedenken/opmaken. 


Ik ga een volgende keer misschien eens proberen een harmonica-boekjes-vorm te gebruiken in plaats van de gevouwen boekvorm die ik tot nu toe gebruikte. Eens kijken hoe dat uitpakt.

Maar eerst weer een nieuw onbezonnen avontuur vangen! Heb je een idee verpakt in een vraag voor Mollie, laat het dan weten in een reactie hieronder of op Facebook. Wie weet gebruik ik 'm voor het volgende avontuur. Als ik jouw idee gebruik, krijg je de 'proefdruk' van het boekje van mij kado!
 

5 opmerkingen:

 1. Wat is dit ontzettend leuk, Karin. Als het een echt boek wordt, koop ik het meteen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. dank je wel Bertie. Ik zit hier in de vroege ochtend met rode wangen van je compliment! Als het een echt boek wordt hoor je het meteen van me!

   Verwijderen
 2. ik vind het ongelofelijk creatief gemaakt! heerlijk!! Heb me gelijk geabonneerd op deze blog!! nognognog!!! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zo leuk dit en wat een mooi boekje zo.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. superleuk Karin! Ga zo door!
  groetjes,
  Ina
  :)

  BeantwoordenVerwijderen