zaterdag 11 maart 2017

art journal week 9


We hebben zóveel van Valencia gezien. Kílometers gelopen. Door de oude stad, door de wijkjes daar net buiten, van en naar het hotel.
We hebben gefietst, eerst op zondag met een Nederlandse gids. Doe dat ook, zo'n fietstocht als je op stedentrip bent. Ik heb het nu gedaan in Parijs, Barcelona en Valencia, en echt elke keer was het een hoogtepunt van de trip. Je krijgt heel veel leuke inside-informatie van de gids die vaak al jaren lang in de stad woont en die echt andere informatie kan geven als de boekjes of websites die je van te voren hebt bezocht. Je komt langs de toeristische hotspots van de stad én langs de verborgen plekjes.
Dinsdag huurden we zelf een fiets en zijn we naar het strand geweest, naar het bijzondere visserswijk vlak achter de boulevard, door buitenwijken die lopend té ver weg hadden gelegen. We sjeesden de stad door van de ene kant naar de andere kant, van boven naar beneden, achterstevoren, ondersteboven.


Henk was jarig in Valencia, hoe fijn om daar je verjaardag te vieren. 's Middags zorgden we dat we op tijd op het plein waren om het vuurwerk mee te maken om zo de feestvreugde nog wat te verhogen.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen