maandag 17 oktober 2016

het laatste souvenir...


Op heel veel plekken op Zakynthos stonden mensen hun spullen op straat te verkopen. Waarom koop je van de ene wel en van de andere niet? Ik had het met ze te doen, de hele dag in de hete zon. Zoveel leken ze ook niet te verkopen. Het liefst had ik van alle straatverkopers iets mee hebben genomen, maar het werd deze pot sinaasappel-citroen honing. De verkoper stond boven aan de kliffen bij Navagio Beach, met kruiden, olijfolie en honing. Ik proefde verschillende smaken, maar deze werd het. Eén van de lekkerste honings die ik ooit gekocht heb. En nu is hij op. 

 

Maar ik heb de rooie hibiscus op de tuintafel nog! Niet gekocht op Zakynthos, maar wel met Zakynthos als aanleiding. Tegenover ons appartement bloeide de grootste hibiscusstruik van de straat, met fel rood/oranje bloemen. Nog veel feller als die op mijn tuintafel.
Die op Zakynthos zal ongetwijfeld nog vol bloemen zitten, maar die van mij kan er ook wat van. Een behoorlijk kleintje is het, maar zo lang ik 'm heb (ergens eind juli) is er bijna geen geen dag geweest dat ie géén bloem had. 


Nog meer zien van Zakynthos? Kijk maar hier, of hier, en hier. Oh, en hier heb ik ook nog wat. En deze dan nog. Ja, zo is het wel weer genoeg.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten