donderdag 30 juni 2016

Onderhuids


Ik kijk de film Bright Star. Met de minuut voel ik mijn hart groeien. Ben Whishaw als John Keats. Abbie Cornish als Fanny Brawne. Zoveel onderhuidse spanning, romantiek, erotiek, poezie. Het is bijna te veel om de film in één keer te bekijken, mijn hart zou uit m'n borst barsten!

In de krant las ik;
"Zelf, zei ze ooit, is filmmaker Jane Campion niet van de romantiek. Intussen gaat haar film over niets anders dan romantische liefde. Romantischer dan Bright Star kun je het nauwelijks krijgen... Een klassiek drama, gedragen verbeeld en verwoord, met schaamteloze, aan de natuur ontleende beeldclichés: vlinders, bloemen, sneeuw en regen. Maar zo goed en wonderschoon gedaan dat het niet stoort. Integendeel, Bright Star dompelt je twee uur lang onder in een andere wereld, zoals een geweldige film dat kan." 

Ik denk dat ik ten diepste een romanticus ben... 

Morgen verder met de film. 

3 opmerkingen:

 1. Een aanrader dus he Karin? Die ga ik onthouden om met een vriendin naar toe te gaan!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik zie net dat ie al wat ouder is, het wordt dus Netflixen!

   Verwijderen
  2. De film komt inderdaad uit 2009. Begin deze maand was ie op tv. Daar komt ie vast nog wel een keer. Of anders DVD. Of Netflix inderdaad.
   Hoe dan ook: ik vind het absoluut een aanrader (terwijl ik anders nooit zo van de kostuumdrama's ben)!!! Veel plezier als je 'm gaat kijken Mirjam.

   Verwijderen