dinsdag 9 februari 2016

Mollie op reis naar Denemarken


------------------------------------------------------------------------------------------------------

Het eerste Mollie-avontuur zoals ik het in mijn hoofd heb om in het boek te zetten. Nou ja, eigenlijk is het mijn plan om vooral fantasie-gebeurtenissen te gebruiken, terwijl dit verhaal ook wel deels echt is. Welke delen fantasie zijn laat zich raden natuurlijk, haha!

De naam van het meisje op het station, Odilia, kwam niet zomaar uit de lucht vallen. Toen ik bij Eva in Denemarken was hebben we wat fragmenten van de tv-serie van jaren terug gekeken van "Otje", naar een boek van Annie M.G. De officiele naam van Otje is Odilia. Fantastisch om die afleveringen terug te kijken, vooral Eva kan bijna alle liedjes woordelijk meezingen. En ik ook voor een deel. Ik denk dat we ooit eens op een autoreis naar het buitenland een casette-bandje meehadden met de liedjes van Otje er op. 
Op YouTube vind je verschillende fragmenten (waarvan DEZE de meest legendarische is bij ons thuis, "hij doet het niet" wordt nog geregeld gezongen als er iets niet lukt!). En wil je alle liedjes uit de serie horen, klik dan HIER.

Voor Mollie's avontuur van hierboven heb ik tekeningen ingescand en met Photoshop in de foto's geplakt. Behalve bladzijde 2, dat is een foto die ik gewoon in de trein heb gemaakt. Je kunt zien dat die bladzijde iets anders is omdat de tekening geen slagschaduw heeft, zoals wel op de andere bladzijdes.

Het doel van de reis naar Denemarken was om Eva te helpen met verhuizen. Inmiddels zit ze in Stockholm en deze week is ze begonnen aan haar stage op de ontwerpafdeling van H&M. 

3 opmerkingen: