maandag 8 juni 2015

geen paars... wel iets andersIk heb mijn felbegeerde paarse jaren '70 plant nog niet gevonden, maar ik zoek verder.

Ik vond wel twee andere nostalgische plantjes die ik vroeger op de boekenplank in mijn slaapkamertje had staan: die met lampion-bloemetjes en hartvormige blaadjes en een erwtjesplant. 

 
En omdat de Mallorcaanse cactus nog aan het wortelschieten is, nam ik ook nog een cactusje mee, puur omdat ie zo'n prachtige vorm heeft!


Oh ja, en achter de cactus nog een citroengeranium. Ik was die hele plant vergeten, tot Chris 'm opnoemde in een FB-reactie. Toen ik 'm zag staan móest ik 'm wel meenemen! Misschien heeft er iemand nog zo'n paarse plant staan waar ik een stekje van kan krijgen...

3 opmerkingen:

  1. Ha, heel toevallig kocht ik vorige week een wat jij lampionnenplant noemt en ik Chinees lantaarnplantje. Ik had er al heel lang naar gezocht, want ineens was het weer leuk. Gekocht Kleine Noord. Jij ook?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ha Bettie, dat is inderdaad toevallig. Chinees lantaarntje klinkt ook wel heel schattig. Ik ga z'n naam aanpassen! Ik kocht 'm niet op 't Kleine Noord maar bij Intratuin op de Noorderdracht - net als de andere plantjes van hierboven.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Weet iemand hoe de plant met het paarse blad heet? Ik zag er afgelopen week veel in Griekenland maar ben vergeten een stek mee te nemen.

    BeantwoordenVerwijderen